Walter van Alphen

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Walter van Alphen
Walter van Alphen.jpg
Adjunct-directeur Walter van Alphen op de fiets tijdens een beroepenmanifestatie op de LTS in Terneuzen, ca. 1975. Foto: C. de Boer/BN De Stem. Bron: ZB/Beeldbank Zeeland, rec.nr. 148252
Geboren 19 augustus 1935 Nispen
Overleden 19 augustus 1975 Terneuzen
Beroep Leraar en politicus

Biografie

Carrière

Walter Henri Arnold van Alphen was leraar AVO en adjunct-directeur aan de LTS te Terneuzen. Van 1968 tot 1975 had hij - met een onderbreking tussen 1970 en 1972 - zitting in de gemeenteraad van Terneuzen als lid van de fractie van de 'Verenigde Christelijke Partijen', één van de lokale voorlopers van het CDA. Zijn specialisme was onderwijs. Van Alphen was van huis uit lid van de Katholieke Volkspartij (KVP) en voorzitter van de Zeeuwse KVP-kring. Hij was daarnaast ook voorzitter van de statenkring Hulst. In deze rol verrichtte hij veel werk voor de samenwerking met de Belgische zusterpartij CPV aan de andere kant van de Zeeuws-Vlaamse grens. Van Alphen was ook enige tijd lid van de landelijke partijraad van de KVP. Verder was hij lid van het RK-kerkbestuur in Terneuzen. Hij was tevens ook hoofd ingeland van het waterschap 'Axeler Ambacht' en actief in enkele kleinere verenigingsfuncties. Zo zette hij zich onder meer in voor de stichting die Terneuzen aan een carillon wilde helpen.

Overlijden

Walter van Alphen overleed op de dag dat hij veertig jaar werd in het Terneuzense ziekenhuis aan de gevolgen van een hartinfarct. Bij de uitvaartdienst prees pastoor Segers Walter van Alphen als een sociaal bewogen en diepgelovig mens. De Terneuzense burgemeester Aschoff herinnerde eraan dat Walter van Alphen een man was die midden in het leven stond en bij al zijn doen en laten op de mensen lette.

Bronnen

Auteur

-W. van Gorsel, 2022

Noten