Toerisme

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Toerisme
Stadsrondvaart Middelburg, 1996, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 14379, kaartnr. 41857

Vakanties en overnachtingen

Vrije tijd wordt door Zeeuwen op uiteenlopende manieren ingevuld. Zo investeren ze in zaken als vrijwilligerswerk, verenigingsleven, cultuurleven en uitgaansleven. Maar Zeeland is ook een provincie waar niet-Zeeuwen graag vertoeven en op die manier hun vrije tijd doorbrengen. Anders gezegd: het toerisme floreert in deze provincie. Het economisch belang van toerisme en recreatie in Zeeland is groot.[1] Volgens het Kenniscentrum Kusttoerisme waren de Nederlanders in 2013 goed voor 1,4 miljoen vakanties in Zeeland, omgerekend betekent dit 7,9 miljoen overnachtingen. Als we kijken naar de regionale spreiding, dan vonden de meeste overnachtingen op Walcheren plaats, met Schouwen-Duivenland als goede tweede.

Cijfers met betrekking tot toerisme in Zeeland

Overnachtingen in Zeeland, 2013, bron: Kenniscentrum Kusttoerisme

Het genoemde Kenniscentrum Kusttoerisme, een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en NHTV Breda University of Applied Sciences, biedt actuele informatie over diverse thema’s inzake het toerisme in Zeeland. Men vindt er onderwerpen als

Ook vindt men er nadere informatie over gegevensbronnen omtrent toerisme.

Toerisme in Zeeland, 2012 (bron SCOOP).jpg

Auteur

Hans Clement (2015)

Noten

  1. Toerisme en recreatie hoeven niet samen te gaan. Terwijl toerisme in principe samengaat met reizen, hoeft dat bij recreatie niet het geval te zijn.