Timko Lokerse

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Timko Lokerse
Timko Lokerse1.jpg
foto: Hans Steinmeijer/ANP, Bron: Krantenbank Zeeland, 18 december 1997, pag. 23.
Geboren 23 januari 1975 Kapelle
Beroep volleyballer en architect
VIAF [1]

Volleyballer/beachvolleyballer en architect, afkomstig uit Dishoek.

Volleybalcarrière

Timko Lokerse begint zijn volleybalcarrière bij de Vlissingse club VVS '92. In 1996 stapt hij over naar de Bredase eredivisionist Brevok. Als de Bredase club in 1997 degradeert transfereert Lokerse naar topclub Vrevok uit Nieuwegein. Bij deze club doet Lokerse ook Europacup-ervaring op. Hij blijft hier tot 1999, waarna hij gaat spelen voor het Dordtse Ekspalvo. Hij kiest voor deze club omdat het voor hem vanuit Delft (waar hij studeert) dichterbij is.[1] Bij deze club sluit hij zijn zaalvolleybal-carrière af. Daarna is hij actief als beachvolleyballer.

Beachvolleybal

De uit Dishoek afkomstige Timko Lokerse speelt van jongsaf ook beachvolleybal. Hij is hierin zeer succesvol, onder andere met Ferrie van Hal en Timo Dijkgraaf als partner. Jarenlang vormt hij ook een succesvol koppel met Bob Bolsterlee. Vanaf 2015 speelt hij samen met Rick Wiggers. Op dit moment (voorjaar 2016) staat Timko Lokerse op de 29e plaats in de nationale ranking beachvolleybal.

Na het volleybal

Timko Lokerse is in 2000 aan de TU Delft afgestudeerd als architect. Hij is eigenaar van het bureau 'Lokerse Architecten', gevestigd in het Walcherse Biggekerke.

Auteur

Wim van Gorsel, 2016

Bronnen

Sites

Noten