Patrick van der Hoeff

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Patrick van der Hoeff
Van der Hoeff1.jpg
Patrick van der Hoeff. Bron: Zeeland.nl.
Geboren 1976 Philippine
Beroep Supermarktmanager en politicus

De uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige Patrick van der Hoeff is sinds 2023 Tweede Kamerlid voor de PVV.

Achtergrond, opleiding

Patrick van der Hoeff groeide op in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. Na de middelbare school werd hij vanaf november 2003 bedrijfsleider bij een filiaal van Bakker Bart in Terneuzen. Daarna werkte hij als bedrijfsleider bij verschillende filialen van supermarktconcern Lidl. Eerst in Terneuzen, daarna te Oostburg, Vlissingen, Middelburg en Hulst (tot 2013) en tenslotte in Sas van Gent (van 2013 tot 2022).

Politiek actief: PVV

Gemeenteraadslid

Begin 2018 werd Patrick van der Hoeff lijsttrekker van de PVV in Terneuzen. Na de verkiezingen, in maart 2018 werd Van der Hoeff gekozen als PVV-raadslid van de gemeente Terneuzen. Tevens werd hij voor die partij fractievoorzitter in de Terneuzense raad. De PVV-Terneuzen kwam in de oppositie terecht. Vanuit die rol kon het niet zo veel aan het beleid van B. en W. veranderen, mede doordat er ruzie kwam tussen twee van de vier PVV-raadsleden. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was Patrick van der Hoeff lijsttrekker voor de PVV. Hoewel de PVV zakte van vier naar drie zetels behaalde Van der Hoeff van alle Terneuzense kandidaten de meeste voorkeursstemmen: in totaal 1192. Zijn partij kwam echter opnieuw in de oppositie terecht. [1]

Statenlid

Naast zijn raadslidmaatschap in Terneuzen werd Patrick van der Hoeff begin 2023 gekozen tot lijsttrekker van de PVV voor de Statenverkiezingen in maart 2023. Bij de Statenverkiezingen behaalde de PVV twee zetels, waardoor Patrick van der Hoeff gekozen werd als Statenlid. Zijn aandachtsgebieden zijn: armoedebestrijding, ouderenzorg, gezondheidszorg en immigratie.

Kamerlid

Door de onverwachte val van het kabinet Rutte IV in de zomer van 2023 werden er voor november 2023 Tweede Kamerverkiezingen uitgeschreven. Door de spectaculaire winst van de PVV (37 zetels) werd Patrick van der Hoeff, die 21e op de kandidatenlijst staat, direct verkozen. Van der Hoeff kreeg van de PVV de onderwijsportefeuille.

Bestuursfuncties

  • lid algemeen bestuur Gemeenschappelijke regeling Dethon, vanaf maart 2022.

Trivia

Patrick van der Hoeff woont met zijn vriendin en een samengesteld gezin van vier kinderen in Philippine.

Bronnen

Auteur

-W. van Gorsel, 2023

Noten