Wiskerke Onions: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wimg (overleg | bijdragen)
Wimg (overleg | bijdragen)
Regel 24: Regel 24:
Na de eerste jaren zijn de tussenhandelaren inmiddels verdwenen. Het bedrijf concentreert zich nu uitsluitend op uien. In verschillende soorten, die worden afgenomen van plaatselijke telers. Ook worden er zelf uien geteeld. Wiskerke Onions verwerkt niet alleen de gele ui, maar ook de pittige en zoete uien, en de subtielere sjalotten. Later kwam daar ook nog de knoflook bij.
Na de eerste jaren zijn de tussenhandelaren inmiddels verdwenen. Het bedrijf concentreert zich nu uitsluitend op uien. In verschillende soorten, die worden afgenomen van plaatselijke telers. Ook worden er zelf uien geteeld. Wiskerke Onions verwerkt niet alleen de gele ui, maar ook de pittige en zoete uien, en de subtielere sjalotten. Later kwam daar ook nog de knoflook bij.


Wiskerke Onions droogt, sorteert en verpakt de uien. Deze worden weer doorverkocht aan (vooral) grootwinkelbedrijven. Er wordt geëxporteerd naar bijna 100 landen in de hele wereld. Het behoort hiermee tot de grootste uien verwerkende bedrijven ter wereld.
Wiskerke Onions droogt, sorteert en verpakt de uien. Deze worden weer doorverkocht aan (vooral) grootwinkelbedrijven. Er wordt geëxporteerd naar bijna 100 landen in de hele wereld. Het behoort hiermee tot de grootste uien verwerkende bedrijven ter wereld. Per jaar gaan er inmiddels meer dan 100 miljoen verwerkte uien de deur uit.


== Auteur ==
== Auteur ==

Versie van 30 mrt 2018 09:39

Wiskerke Onions

Uienverwerkend bedrijf in Kruiningen (LATER MEER)

Wiskerke Onions, foto: Website Wiskerke Onions


Geschiedenis van het bedrijf

Het begin: 1933

Het uienbedrijf Wiskerke Onions is oorspronkelijk opgericht door Jacob Wiskerke in 1933. Hij begon het bedrijfje in een schuurtje van tien bij twintig meter aan de Stationsweg in Kruiningen. Hij noemde het bedrijf 'Handel in uien en aardappelen’, omdat Jacob Wiskerke zich aanvankelijk toelegde op meerdere productgroepen.

De eerste loods van Jacob Wiskerke's 'Handel in uien en aardappelen', foto: Website Wiskerke Onions

Vanaf de jaren zestig is het bedrijf zich gaan specialiseren op alleen uien.

In 2000 werd gevierd dat het bedrijf sinds 1950 een miljard kilo uien had verwerkt.

In 2001 vond er een aanzienlijke uitbreiding plaats van het bedrijf. Er werd een stuk bijgebouwd ten behoeve van de expeditie en ook een nieuwe ingang en kantoor. Daarnaast werd ook de inpakafdeling vernieuwd.[1]

Producten

Na de eerste jaren zijn de tussenhandelaren inmiddels verdwenen. Het bedrijf concentreert zich nu uitsluitend op uien. In verschillende soorten, die worden afgenomen van plaatselijke telers. Ook worden er zelf uien geteeld. Wiskerke Onions verwerkt niet alleen de gele ui, maar ook de pittige en zoete uien, en de subtielere sjalotten. Later kwam daar ook nog de knoflook bij.

Wiskerke Onions droogt, sorteert en verpakt de uien. Deze worden weer doorverkocht aan (vooral) grootwinkelbedrijven. Er wordt geëxporteerd naar bijna 100 landen in de hele wereld. Het behoort hiermee tot de grootste uien verwerkende bedrijven ter wereld. Per jaar gaan er inmiddels meer dan 100 miljoen verwerkte uien de deur uit.

Auteur

W. van Gorsel, 2018

Bronnen

Sites

  • Website Wiskerke Onions

Noten