Sergio Herman: verschil tussen versies
Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox | above =Herman, Sergio (Oostburg, 5 mei 1970 -) Chef-kok }} Bestand:herman_118563.jpg|thumb|left|300px|Sergio Herman (rechts) met zij...' |
|||
Regel 15: | Regel 15: | ||
== Prijzen == | == Prijzen == | ||
*Eerste Michelinster in 1995 | *Eerste Michelinster in 1995 * | ||
*Tweede Michelinster in 1999 | *Tweede Michelinster in 1999 ** | ||
*Derde Michelinster in 2005 | *Derde Michelinster in 2005 *** | ||
*''Grand Prestige Award'' 2013 (In de gids van [[GaultMillau]], ex aequo met chef [[Jonnie Boer]]). | *''Grand Prestige Award'' 2013 (In de gids van [[GaultMillau]], ex aequo met chef [[Jonnie Boer]]). | ||
*Hoge waarderingen in de ranglijst van ''Beste restaurant ter wereld'' in het ''[[Restaurant Magazine]]''. | *Hoge waarderingen in de ranglijst van ''Beste restaurant ter wereld'' in het ''[[Restaurant Magazine]]''. | ||
*1<sup>ste</sup> plaats in het tijdschrift [[Lekker]] van 2004-2013 met Oud Sluis. | *1<sup>ste</sup> plaats in het tijdschrift [[Lekker]] van 2004-2013 met Oud Sluis. | ||
== Trivia == | == Trivia == |
Versie van 9 feb 2015 14:25
Herman, Sergio Chef-kok |
---|
Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds. Sergio Herman is getrouwd met de televisiepresentatrice Ellemieke Vermolen. Samen hebben ze twee zonen.
Waardering
Gaf vanaf 1988 leiding aan restaurant Oud Sluis, dat van zijn ouders was. In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren. Op 10 juni 2013 maakte Herman via zijn website bekend per het einde van dat jaar te stoppen met zijn zaak.
Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman in 2004 en 2009 uitgeroepen tot "Chef van het jaar". Oud Sluis had in 2004, 2005, 2006 en 2009 de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.
Op 22 december 2013 sloot Herman zijn restaurant Oud-Sluis. Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, The Jane, in Antwerpen.
Prijzen
- Eerste Michelinster in 1995 *
- Tweede Michelinster in 1999 **
- Derde Michelinster in 2005 ***
- Grand Prestige Award 2013 (In de gids van GaultMillau, ex aequo met chef Jonnie Boer).
- Hoge waarderingen in de ranglijst van Beste restaurant ter wereld in het Restaurant Magazine.
- 1ste plaats in het tijdschrift Lekker van 2004-2013 met Oud Sluis.
Trivia
- In 2010 te zien in het tv-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen waarin hij samen met Peter Goossens uit een groot aantal hobbykoks de beste moest kiezen.
- In 2014 jurylid in het programma Mijn Pop-uprestaurant samen met twee andere juryleden.