Palingbroodjes: verschil tussen versies
k →AUTEUR |
kGeen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above = Palingbroodjes | | above = Palingbroodjes | ||
}} | }} | ||
[[Bestand:palingbrood.jpg|right|thumb| | [[Bestand:palingbrood.jpg|right|thumb|200px|Palingbroodjes, bron:[http://www.bakkerijmuseum.nl bakkerijmuseum]]] | ||
Typisch Zeeuws streekgerecht. | Typisch Zeeuws streekgerecht. | ||
Versie van 30 dec 2014 09:40
Palingbroodjes |
---|
Typisch Zeeuws streekgerecht.
Ingrediënten
- 600 gram schoongemaakte verse paling
- 400 gram bloem
- 60 gram fijne reuzel
- 30 gram gist
- 10 gram basterdsuiker
- 8 gram zout
- 5 cl. lauwe melk
- peper
---
- 1 ei
Bereiding
De paling in mootjes snijden (±30 stuks), bestrooien met peper en zout en enige tijd in een vergiet laten staan. Gistdeeg maken van: 400 gr bloem, 30 gr gist, 1/2 dl lauwe melk, 60 gram zeer fijne reuzel, 10 gram basterdsuiker en 8 gram zout. Het deeg een half uur laten rijzen en in 30 stukjes verdelen. Hier langwerpige rolletjes van maken, deze plat drukken en de palingmootjes erin rollen. Op het ingevette bakblik leggen, bestrijken met losgeklopt ei, een half uur laten narijzen en in een flink warme oven (250°C) in 15 minuten bakken. Uit de oven halen, met vetvrij papier bedekken, een dubbele deken erover leggen en een half uur laten smoren; dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat de paling gaar is.
Auteur
-W.S.S. v.d. Feen-van Benthem Jutting