Palingbroodjes/EvZ1982-1984

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Typisch Zeeuws streekgerecht. Bereiding: 600 gram schoongemaakte verse paling in mootjes snijden (±30 stuks), bestrooien met peper en zout en enige tijd in een vergiet laten staan. Gistdeeg maken van: 400 gr bloem, 30 gr gist, 1/2 dl lauwe melk, 60 gr zeer fijne reuzel, 10 gr basterdsuiker, 8 gr zout. Het deeg een half uur laten rijzen en in 30 stukjes verdelen; hier van langwerpige rolletjes maken, deze plat drukken en de palingmootjes erin rollen. Op het ingevette bakblik leggen, bestrijken met losgeklopt ei, een half uur laten narijzen en in een flink warme oven (250°C) in 15 minuten bakken. Uit de oven halen, met vetvrij papier bedekken, een dubbele deken erover leggen en een half uur laten smoren; dit wordt gedaan om er zeker van te zijn dat de paling gaar is.