Koninklijke Zeelandia: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wim (overleg | bijdragen)
Wim (overleg | bijdragen)
Regel 7: Regel 7:
==Geschiedenis van het bedrijf==
==Geschiedenis van het bedrijf==


Zeelandia is gevestigd in Zierikzee. Hier begon grondlegger H.J. Doeleman in oktober 1900 op 16-jarige leeftijd met de productie en verkoop van beschuitgelei. De eerste exportactiviteiten dateren van 1923.
Zeelandia is gevestigd in Zierikzee. Hier begon grondlegger H.J. Doeleman in oktober 1900 op 16-jarige leeftijd op een klein fornuis met de productie - en daarna verkoop - van beschuitgelei. De eerste exportactiviteiten dateren van 1923.


==Producten==
==Producten==

Versie van 18 apr 2017 09:38

Koninklijke Zeelandia

Fabriek in bakkerijgrondstoffen. Zeelandia is een internationaal opererend bedrijf, met een aantal dochterondernemingen, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en distribueren van bakkerij-ingrediënten, zowel voor brood als banket. Van broodmixen tot spijs en marsepein en van bindmiddelen tot bakpoeder: Zeelandia ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert hoogwaardige en innovatieve bakkerij-ingrediënten. Bij de Koninklijke Zeelandia Groep heeft naast vestigingen in Europa ook bedrijven in Azië en Zuid-Amerika. In totaal werken er ongeveer 1700 mensen, waarvan ca. 430 in Zierikzee.

Geschiedenis van het bedrijf

Zeelandia is gevestigd in Zierikzee. Hier begon grondlegger H.J. Doeleman in oktober 1900 op 16-jarige leeftijd op een klein fornuis met de productie - en daarna verkoop - van beschuitgelei. De eerste exportactiviteiten dateren van 1923.

Producten

  • banketmixen
  • broodverbetermiddelen standaard
  • lossings- en smeermiddelen
  • smaak en kleur
  • broodmixen
  • bavaroise
  • broodverbetermiddelen voor luxe brood
  • spijs en marsepein
  • eko
  • vullingen
  • decoratie
  • bakpoeders
  • coatings
  • vloeibare broodverbetermiddelen
  • roompoeders
  • glansmiddelen
  • bindmiddelen
  • stabilisatoren
  • producten voor procesonderbreking
  • koek

Auteur

W. van Gorsel, 2017

Bronnen

Website Koninklijke Zeelandia

Noten