Kleine Boompolder: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Importing text file
 
W. van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox
Internationale polder; opperlakte van het westelijk, Nederlandse deel (gemeente [[Aardenburg]]) ca. 196 ha; oppervlakte van het oostelijk, Belgische deel ca. 21 ha; het Nederlandse gedeelte is opge-nomen in het [[Waterschap]] Het Vrije van Sluis (sinds 1 januari 1967) en behoort tot het hoofdaf-wateringsgebied Cadzand  [[Kievittepolder]]); hoogteligging Nederlandse deel ca. 1,3 m N.A.P. De Kleine Boompolder kwam in 1672 tot stand als herdijking  [[Groote Boompolder]]. Hij ligt ten noorden van St.-Kruis en het Nederlandse deel heeft behoord tot de voormalige gemeente van die naam.
| above      = Kleine Boompolder
}}
 
'''Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984'''
 
 
Internationale polder; opperlakte van het westelijk, Nederlandse deel (gemeente [[Aardenburg]]) ca. 196 ha; oppervlakte van het oostelijk, Belgische deel ca. 21 ha; het Nederlandse gedeelte is opge-nomen in het [[Waterschap]] Het Vrije van Sluis (sinds 1 januari 1967) en behoort tot het hoofdaf-wateringsgebied Cadzand  [[Kievittepolder]]); hoogteligging Nederlandse deel ca. 1,3 m N.A.P. De Kleine Boompolder kwam in 1672 tot stand als herdijking  [[Groote]] Boompolder). Hij ligt ten noorden van St.-Kruis en het Nederlandse deel heeft behoord tot de voormalige gemeente van die naam.
 
 
AUTEUR


==Auteur==
J. Kuipers
J. Kuipers


==Literatuur==
*Wilderom, Tussen afsluitdammen IV.
*Roos, Woordenboek.
*Van der Aa, Aardrijkskundig woordenboek.


LITERATUUR
[[category:Geografie]]
 
Wilderom, Tussen afsluitdammen IV. Roos, Woordenboek. Van der Aa, Aardrijkskundig woordenboek.
 
 
 
 
 
 


[[category:Topografie]]
[[category:Topografie]]


[[category:Polder]]
[[category:Polder]]

Huidige versie van 10 feb 2025 om 11:05

Internationale polder; opperlakte van het westelijk, Nederlandse deel (gemeente Aardenburg) ca. 196 ha; oppervlakte van het oostelijk, Belgische deel ca. 21 ha; het Nederlandse gedeelte is opge-nomen in het Waterschap Het Vrije van Sluis (sinds 1 januari 1967) en behoort tot het hoofdaf-wateringsgebied Cadzand Kievittepolder); hoogteligging Nederlandse deel ca. 1,3 m N.A.P. De Kleine Boompolder kwam in 1672 tot stand als herdijking Groote Boompolder. Hij ligt ten noorden van St.-Kruis en het Nederlandse deel heeft behoord tot de voormalige gemeente van die naam.

Auteur

J. Kuipers

Literatuur

  • Wilderom, Tussen afsluitdammen IV.
  • Roos, Woordenboek.
  • Van der Aa, Aardrijkskundig woordenboek.