Handjesgras: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Importing text file
 
Jacqueline (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(5 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox
{{Infobox
  | above      = Handjesgras (cynodon Dactylon)
  | above      = Handjesgras  
}}
}}
[[Bestand:Handjesgras.jpg|thumb|right300px|Handjesglas, bron: Bidgee, Wikimedia]]
==Handjesgras (Cynodon dactylon)==
Klein gras, met kruipende wortelstok en liggende stengels. Smalle grijsgroene blaadjes. Aren handvormig gerangschikt aan de stengeltop. Dit gras komt van nature in Nederland voor in het oostelijk rivierengebied. In Zeeland groeit het slechts op enkele plaatsen. Eén van de grootste groeiplaatsen bevindt zich op de Zandkreekdam. Waarschijnlijk is de soort hier aangevoerd met klei uit het oostelijk rivierengebied. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld veld [[salie]] en breedbladige [[ereprijs]].


'''Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984'''
==Auteur==
-A.M.M. van Haperen


 
[[Category:Flora]]
Klein gras, met kruipende wortelstok en liggende stengels. Smalle grijsgroene blaadjes. Aren handvormig gerangschikt aan de stengeltop. Dit gras komt van nature in Nederland voor in het oostelijk rivierengebied. In Zeeland groeit het slechts op enkele plaatsen. Eén van de grootste groeiplaatsen bevindt zich op de Zandkreekdam. Waarschijnlijk is de soort hier aangevoerd met klei uit het oostelijk rivierengebied. Dit geldt ook voor bijv. veld*salie en breedbladige [[ereprijs]].
 
 
AUTEUR
 
A.M.M. van Haperen

Huidige versie van 4 nov 2021 om 10:22

Handjesgras
Handjesglas, bron: Bidgee, Wikimedia

Handjesgras (Cynodon dactylon)

Klein gras, met kruipende wortelstok en liggende stengels. Smalle grijsgroene blaadjes. Aren handvormig gerangschikt aan de stengeltop. Dit gras komt van nature in Nederland voor in het oostelijk rivierengebied. In Zeeland groeit het slechts op enkele plaatsen. Eén van de grootste groeiplaatsen bevindt zich op de Zandkreekdam. Waarschijnlijk is de soort hier aangevoerd met klei uit het oostelijk rivierengebied. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld veld salie en breedbladige ereprijs.

Auteur

-A.M.M. van Haperen