Wout Ardon

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Wout Ardon
Wout Ardon2.jpg
Wout Ardon werd in 1994 in Middelburg gekozen als gemeenteraadslid voor Groen Links. Foto: J. Wolterbeek, ca. 1990. Bron: ZB, Beeldbank Zeeland, rec.nr. 105449
Geboren ca. 1957
Overleden 2023
Beroep Gemeenteraadslid Groen Links te Middelburg

Biografie

Wout Ardon behaalde in Groningen zijn Atheneumdiploma en studeerde daarna politicologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verhuisde naar Middelburg en runde daar een klein adviesbureau en was daarnaast huisman. In 1994 werd hij als raadslid gekozen in de Middelburgse fractie van Groen Links, die in de Middelburgse raad in de oppositiebankjes terecht kwam. In 1997 werd Ardon fractievoorzitter.

Tijdens zijn zittingsperiode als raadslid waren er nogal wat politiek beladen onderwerpen die in Middelburg speelden, zoals Museum 13/IX, het gedrag van burgemeester Spar van der Hoek en de bouw van een nieuw zwembad en stadskantoor. Ardon zette zich tijdens zijn raadslidmaatschap in voor invoering van (correctieve) referenda onder de bevolking.[1] Ook de ‘dubbele pettenproblematiek’ binnen de Zeeuwse bestuurscolleges zette hij regelmatig op de agenda. Ardon vertrok op 1 september 1999 als raadslid nadat hij een baan kreeg bij een Gronings softwarebedrijf. Binnen de Groen Links-fractie werd hij opgevolgd door Adrie van ’t Westeinde. Wout Ardon overleed onverwacht in 2023.

Triva

Wout Ardon was getrouwd met Elvira Visser, die werkzaam was bij het Emancipatiebureau Zeeland. Het paar had twee kinderen.

Bronnen

Auteur

-W. van Gorsel, 2023

Noten