Wim van Boven

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim van Boven
Wim van Boven1.jpg
Concert door The Wim van Boven Flexible Brass in de N.H. kerk De Hoogte, fotograaf onbekend, 5-6-1976, ZB, Beeldbank Zeeland, recordnr. 10915
Geboren [[]]
Overleden [[]]
Beroep Cornettist
VIAF A. de Visser

Zeeland heeft door zijn muziekkorpsen een aantal getalenteerde cornettisten voortgebracht. Zo herinneren zich velen hier Wim van Boven die in de jaren '70 van de vorige eeuw tal van solistenconcoursen won met als hoogtepunt het wereldkampioenschap te Oxford. Geen geringe prestatie in het land van de brassbands. Van Boven werd geboren in Hansweert. Hij kon zijn carrière als machinebankwerker verruilen voor die van beroepscornettist bij de Amsterdamse Politiekapel.

Van Boven komt van origine uit Hansweert en startte zijn muzikale carrière toen hij elf was. Hij won als amateurmuzikant tal van solistenconcoursen. Eén van de hoogtepunten was het wereldkampioenschap, dat hij in 1974 in Oxford in de wacht sleepte.

Daarna verruilde hij zijn baan als machinebankwerker voor een bestaan als professioneel muzikant. Onder meer als cornettist van de Amsterdamse Politiekapel. Onder cornettisten groeide hij uit tot een fenomeen.

Auteur

Els Millenaar, 2018

Bron

Omroep Zeeland