Tom Boere

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Tom Boere
Tom Boere1.jpg
foto: Omroep Zeeland, 2017
Geboren 24 november 1992 Breda
VIAF [1]

Profvoetballer van FC Twente, afkomstig uit Terneuzen. Tom Boere speelt vrijwel altijd als spits.

Jeugd

Tom Boere begon zijn voetbalcarrière in zijn woonplaats Terneuzen, bij de vv Terneuzen. Zijn talent viel vele betaalde clubs uit Nederland al snel op, maar hij koos voor het Belgische AA Gent, waar hij in 1999 in de jeugdopleiding werd opgenomen. Tom Boere bleef tot 2006 in België. Toen verkaste hij naar Amsterdam, waar hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht kwam. Boere bleef vijf jaar bij Ajax, tot 2011, waarbij hij verschillende keren topscorer werd van zijn team. Desondanks brak Tom Boere niet echt door bij Ajax en eind 2011 – hij was inmiddels 18 - tekende hij een profcontract voor drieënhalf jaar bij zijn oude club, AA Gent.[1]

AA Gent

Enkele weken na ondertekening van zijn nieuwe contract debuteerde Boere in de hoofdmacht van AA Gent. In de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem viel hij kort voor het einde in. Trainer Sollied van AA Gent wilde Tom Boere langzaam brengen en tijdens zijn eerste seizoen moest hij genoegen nemen met drie korte invalbeurten. In het tweede contractseizoen werd Boere verhuurd aan het lager spelende VV Hoogstraten. Hier kwam hij tot 21 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde.

FC Eindhoven

Ondanks Boere ’s steeds betere prestaties werd zijn contract in juni 2014 ontbonden. Hij tekende daarna een contract voor drie seizoenen bij FC Eindhoven, dat uitkwam in de Nederlandse Jupiler League.[2] Uiteindelijk speelde Tom Boere twee seizoenen voor FC Eindhoven. In zijn eerste seizoen kwam hij tot meer dan dertig competitiewedstrijden, in zijn tweede speelde hij iets meer dan de helft van de Jupiler League-wedstrijden. In totaal kwam hij tot 50 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij 12 keer scoorde.

FC Oss

In de zomer van 2016 stapte Tom Boere transfervrij over naar FC Oss. Het seizoen 2016/2017 zou het succesvolste worden in zijn loopbaan. In 38 competitiewedstrijden kwam hij tot 33 goals, een clubrecord. Door zijn zeer goede prestaties was er weer volop belangstelling voor de Zeeuwse goalgetter. Uiteindelijk tekende Tom Boere in juni 2017 een driejarig contract bij eredivisionist FC Twente, dat in het voorgaande seizoen als zevende was geëindigd.[3]

FC Twente

Het seizoen 2017/2018 werd een rampseizoen voor FC Twente. De gerenommeerde club uit Enschede degradeerde uiteindelijk uit de eredivisie en ontsloeg tijdens het seizoen twee keer de hoofdtrainer. Tom Boere draaide desondanks een redelijk seizoen, waarin hij tot 31 competitiewedstrijden kwam en vijf keer scoorde. Ook de komende twee jaar staat Boere nog onder contract bij FC Twente.

Oranje

Tom Boere kwam vijf keer uit voor Oranje onder 17. Daarin scoorde hij twee keer.

Auteur

Wim van Gorsel, 2018

Bronnen

Sites

Omroepzeeland.nl

Noten