Tim Alexander

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Tim Alexander
Tim Alexander.jpg
Tim Alexander als drummer.
Geboren 23 juni 1961 Leigh-on-Sea (Eng.)
Beroep Muzikant

Biografie

Tim Alexander groeide op in het Oost-Engelse kustplaatsje Leigh-on-Sea. Van huis uit kreeg hij van zijn (Engelse) ouders de liefde voor klassieke muziek mee. Toch koos hij voor de popmuziek en Alexander speelde vanaf zijn puberjaren in het bandje Fragment, dat soms ook optredens gaf in Nederland en België. Tijdens één van die bezoeken aan ons land besloten de leden van de band in Nederland te blijven om hun geld te verdienen met straatoptredens. Nadat de drie bandleden later een Nederlandse partner vonden verhuisden de leden van Fragment definitief naar Nederland. Tim Alexander kwam eerst in Kortgene terecht; later in Colijnsplaat. Met de band Fragment speelde Alexander zowel covers van anderen als eigen werk. Tim Alexander was bassist, gitarist en (achtergrond)zanger. Ondanks goede kritieken en enthousiaste fans tijdens optredens op muziekfestivals (onder andere op de Zwarte Cross) wist de band Fragment bij het grote publiek niet echt door te breken. In de jaren '90 was de band gedurende de zomermaanden de huisband in discotheek de Hooizolder te Westkapelle.[1]

In 2013 verliet Tim Alexander de band om in Frankrijk te gaan wonen, waar hij een kasteel had gekocht dat hij ging runnen.

Trivia

Tim Alexander is getrouwd en heeft twee dochters. Een van zijn favoriete hobby's is koken. Een andere hobby van hem is verhalen schrijven.

Bronnen

Auteur

-W. van Gorsel, 2022

Noten