Renée van Brakel

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Renée van Brakel
Renee van Brakel.jpg
foto: Website Renee van Brakel
Geboren 1953 Rotterdam
Beroep zangeres, gitariste, violiste en viooldocente
VIAF [1]

Biografie

Renée van Brakel is in 1953 geboren in Rotterdam. Haar opa was organist van de Koninginnekerk in Rotterdam en pianoleraar in Schiebroek. Haar oma was vioollerares, ook in Schiebroek. Zij gaven les aan huis. Haar moeder gaf Algemene Muzikale Vorming aan de Muziekschool in Rotterdam. Je zou kunnen zeggen dat de muziek haar met de paplepel is ingegeven.

Renée is begonnen met vioolles toen zij 5 jaar oud was aan de Rotterdamse Muziekschool. Zij heeft onder andere muziekles gehad van Tom de Vree. Ze is een aantal jaar lid geweest van het Rotterdams Jeugdorkest, ook onder leiding van Tom de Vree. Toen zij 54 werd, is ze toch aan een Conservatoriumopleiding begonnen, in deeltijd aan de Schumann Akademie in Utrecht. Na het behalen van de theorie aan de Schumann Akademie heeft zij een aantal jaar lessen gevolgd bij Thijs Kramer, docent viool aan het Conservatorium in Tilburg.

Sinds 1991 is zij violiste bij Het Zeeuws Orkest. Zij is mede-oprichtster geweest van Cabaretgroep Domino, en heeft voor die groep, naast haar functie als zangeres, gitariste en violiste, de muziek en een groot deel van de teksten ook geschreven. Voorts heeft zij deel uitgemaakt van het Sepia Pianotrio. Inmiddels geeft Renée ook vioolles. Met de nadruk op het lesgeven aan de volwassen en oudere leerling.

Auteur

Els Millenaar, 2018

Bron

Website Renée van Brakel