R.M.Th. Adriaansens

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
R.M.Th. Adriaansens
300px
'
Geboren ca. 1935 Schiedam
Beroep Hoofd PPD-Zeeland en van de directie Economie, Ruimtelijke Ordening en Welzijn van de provincie Zeeland
VIAF [1]

Biografie

Loopbaan

R.M.Th. Adriaansens is de zoon van een Zeeuws-Vlaamse vader en een Brabantse moeder. Na een opleiding Gymnasium-B in Rotterdam studeerde de uit Schiedam afkomstige R.M.T. Adriaansens bouwkunde aan de Technische Hogeschool in Delft. Na wat eerste ervaringen op een drietal architectenbureaus in het buitenland trad Adriaansens in 1961 in dienst bij de Rotterdamse dienst voor stadsontwikkeling Drie jaar later (in 1964) maakte hij de overstap naar Den Bosch, eerst als medewerker in de sectoren gemeentelijk- en streekplanning. Daarna werd hij adjunct-directeur en hoofd van de afdeling algemene zaken van de provinciale planologische dienst van Noord-Brabant.

PPD-Zeeland

In 1972 werd Adriaansens hoofd van de Provinciale Planologische Dienst (PPD). Hij was de opvolger van Ir. M. de Vink, die met pensioen ging. Vanaf 1991, na een reorganisatie, leidde hij de directie Economie, Ruimtelijke Ordening en Welzijn van de provincie Zeeland. In 1995, hij is dan 61 jaar, maakt Adriaansens gebruik van de regeling vrijwillig vervroegd uittreden van de provincie. Bij zijn afscheid werd Adriaansens benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Adriaanse stond onder intimi bekend als een druk baasje, een beminnelijk mens en een geduldig pijproker.

Overige bestuursfuncties

• Bestuurslid Zeeuwse Bibliotheek • Bestuurslid St. Josephziekenhuis • Bestuurslid Bond Heemschut • Bestuurslid St. Het Zeeuws Landschap

Auteur

-W. van Gorsel, 2022

Bronnen

Literatuur

Noten