Kloosterboer Vlissingen

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Kloosterboer Vlissingen
Kloosterboer Vlissingen, bron: Website Kloosterboer

Kloosterboer Vlissingen is onderdeel van de internationaal opererende Kloosterboer Groep.

Opslag en transport van gekoelde voedselproducten

Het logistieke concern Kloosterboer Groep is gespecialiseerd in de opslag en transport van gekoelde voedselproducten. Ze beschikt over zeventien vestigingen wereldwijd en heeft een totale koel- en vriescapaciteit van ruim 3.500.000 m3 en een jaarlijkse doorvoercapaciteit van meer dan 2.000.000 ton aan temperatuur gecontroleerde voedselproducten (onder meer vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Hiermee is het één van de marktleiders in deze branche. Kloosterboer telt ruim zeshonderdvijftig medewerkers, heeft negen locaties in Nederland en zes in het buitenland. Sinds 1982 heeft Kloosterboer ook een vestiging in Vlissingen-Oost. Naast haar traditionele activiteiten - opslag fruit, vlees, vis, boter en vruchtensapconcentraten - heeft Kloosterboer in Vlissingen in 2010 het bedrijf BOW Terminal opgericht. Dit dochterbedrijf is gespecialiseerd in de op- en overslag van heel zware voorwerpen over water.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1925 richtte Klaas Kloosterboer senior het bedrijf Kloosterboer op in het Noord-Hollandse Sint Pancras. Hij begon een handelsonderneming in pootaardappelen en aardappelen voor consumenten en exporteert groente en fruit.

In 1960 deed een vraag uit de markt Kloosterboer besluiten voedselproducten te gaan opslaan in koel- en vrieshuizen. Het eerste koel- en vrieshuis van Kloosterboer werd gebouwd in Elst. Al snel volgden koel- en vrieshuizen in Etten-Leur en Rotterdam. In 1982 opende Kloosterboer (naam: 'Flushing Coldstorage Company') een koel- en vrieshuis in Vlissingen. Het bedrijf start met verschepingsdiensten vanuit de haven van Vlissingen.

Kloosterboer nam in 2001 in Rotterdam en Vlissingen een nieuw blendstation voor sappen en concentraat in gebruik.

In 2005 opende Kloosterboer in de Westhofhaven in Vlissingen een nieuwe containerterminal van zeven hectare. Het ging om een investering van bijna twaalf miljoen euro. Het terrein was bedoeld voor de op- en overslag van 60.000 auto's en 150.000 containers.[1]

BOW

Kloosterboer startte in 2010 de Breakbulk Offshore Windterminal (BOW). Op een apart terrein in Vlissingen bood het bedrijf allerhande dienstverlening aan in het verladen en opslaan van omvangrijke en zware goederen. Zo werd er onder meer aluminium verladen en werden onderdelen opgeslagen voor offshore windmolenparken.

In 2011 werd het logistieke bedrijf Daalimpex Vlissingen, dat eveneens opereert op de markt van opslag en transport van voedingsmiddelen, overgenomen door Kloosterboer Vlissingen.

Auteur

W. van Gorsel, 2017

Bronnen

Sites

Noten