GraauwRock

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
GraauwRock
logo van GraauwRock voor 2019

Organisatie van het festival

Guus Meeuwis is headliner van Graauwrock op 17 mei 2012, affiche, ZB, Beeldbank Zeeland, recordnr. 25302

GraauwRock is een (inmiddels) jaarlijks terugkerend "open air" festival op hemelvaartsdag op de voetbalvelden van vv Graauw nabij het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Het festival is een samenwerking tussen de verenigingen vv Graauw en vv IZV uit Kloosterzande en wordt mogelijk gemaakt door een vijftigtal vrijwilligers en sponsors.

Op eerdere edities van het festival traden onder meer op: Golden Earring, Normaal, Spark, Jovink en de Voederbietels, Rowwen Hèze, Crazy Horse, Van Dik Hout, Suck on This, The Rocks, the Levellers, The Old Firm, Surrender, De Dijk, Clouseau en The Scene. Graauwrock is een festival voor iedereen. Het festival wordt gemiddeld door 1.850 mensen bezocht.

Podium voor talentvolle bands

Iedere editie wordt er een podium geboden aan beginnende, talentvolle bands. Plus minus een week voorafgaande aan het festival strijden acht bands in de zogenaamde Road to Graauwrock om een optreden op het festival. GraauwRock wordt georganiseerd door een vijftigtal enthousiaste vrijwilligers en wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door de ondersteuning van sponsors.

Auteurs

-Els van de Wijdeven, 2017

Bronnen

-site GraauwRock