Gerard Adan

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Gerard Adan
Gerard Adan.jpg
Gerard Adan, gemeenteraadslid voor het CDA, later wethouder. Foto: J. Wolterbeek, 1983. Bron: ZB, Beeldbank Zeeland, rec.nr. 114257
Geboren ca. 1935
Beroep Wethouder van Vlissingen, lid Gedeputeerde Staten
VIAF Gerard J.A.M. Adan

Biografie

Ing. Gerard J.A.M. Adan begon zijn carrière als leraar op de HTS. Van 1974 tot 1986 was hij voor het CDA drie keer onafgebroken wethouder van Vlissingen met onderwijs, financiën, visserij en detailhandel in de portefeuille. Adan was jarenlang betrokken bij de ZIBW, de Zeeuwse Instelling Beschermd Wonen. Na een fusie tussen de PZZ (Psychiatrische Zorg Zeeland) en de Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (RIAGG) werd dat Emergis, waar Gerard Adan lange tijd in de Raad van Bestuur zat. Adan was daarnaast bestuurslid van de Stichting Maritieme Activiteiten De Ruyter (MAR) en vanaf 1998 tot 2008 voorzitter van de Stichting Maritiem Museum. Gerard Adan speelde een zeer belangrijke rol bij de totstandkoming van het museum.

Prijzen/eretekens

  • Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, april 1997. Bij deze gelegenheid werd Adan door de Vlissingse burgemeester Van der Doef gecomplementeerd vanwege zijn grote persoonlijke inzet, visie en betrokkenheid.
  • Ontvanger zilveren speldje met Vlissingse Fles, 2003 en 2008. Ontvangst vanwege zijn grote inzet voor de Vlissingse gemeenschap.

Bronnen

Auteur

-W. van Gorsel, 2023

Noten