Ella C.B. Adriaanse

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Ella C.B. Adriaanse
Ella Adriaanse.jpg
Ella C.B. Adriaanse. Bron: ellaadriaanse.nl/
Geboren 1961 Middelburg
Beroep advocate

Achtergrond

Elly Adriaanse groeide op in de Middelburgse Griffioenwijk, waar ze op de Dunenburchschool zat. Daarna volgde ze in de Zeeuwse hoofdstad het gymnasium aan de Stedelijke Scholengemeenschap. Na haar middelbare school koos ze aanvankelijk voor een studie Engels in Leiden. Na anderhalf jaar stapte ze in dezelfde stad echter over op de studie Rechten. In 1986 werd zij beëdigd als advocaat. Elly Adriaanse volgde daarmee het voorbeeld van haar ouders en haar opa. Haar vader, mr. F. K. Adriaanse, was een bekende advocaat bij het Middelburgse advocatenkantoor Adriaanse en Van der Weel advocaten.

Stibbe en Simont

Na haar studie kon Ella Adriaanse meteen aan de slag bij het gerenommeerde Amsterdamse advocatenkantoor Stibbe & Simont, waar ze tijdens haar studie al twee maanden stage had gelopen. Bij Stibbe en Simont legde Elly Adriaanse zich vooral toe op het ondernemingsrecht, waardoor ze te maken kreeg met zaken als overnames, fusies, onroerendgoedtransacties en arbeidsovereenkomsten. Tot 2003 was zij werkzaam bij Stibbe, vanaf 1993 als lid van de maatschap.

Topvoetballers

Ella Adriaanse is vooral bekend geworden vanwege het feit dat ze de zaken behartigde van de bekende topvoetballers Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard, die begin jaren '90 bij de Italiaanse voetbalgrootmacht AC Milan speelden. Later deed zij dat ook voor de voetbalinternationals Aron Winter en John van 't Schip.

Adriaanse-De Meijer

In 2003 was Ella Adriaanse één van de oprichters van het kantoor Adriaanse De Meijer. In 2012 heeft zij haar praktijk verder verzelfstandigd. Ella is voorzitter van de jury voor de scriptieprijs (Prof Mr N.P.J. Giltay Veth Scriptieprijs) van de Vereniging voor Sport en Recht. Daarnaast maakt zij als A arbiter deel uit van de Arbitragecommissie van de KNVB en is zij lid van de Juridische Kamer van de Bezwaarcommissie Nationaal Dopingreglement. Sinds 2007 is zij lid van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Aandelen VCK Holding B.V. in Amsterdam.

Trivia

Haar vrije tijd besteedt Ella aan de paardensport. Zij is actief dressuuramazone en is gekwalificeerd dressuurjury bij de KNHS.

Bronnen

Literatuur

Sites

Auteur

-W. van Gorsel, 2022

Noten