Concert at Sea

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
Concert at Sea
Affiche van Concert at Sea 2016

Oorsprong

In 2003 trok een eenmalig optreden van Bløf op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland 40.000 bezoekers. Dit gratis optreden gaf eind 2005 aanleiding tot het besluit het optreden een vervolg te geven: Concert at Sea (afgekort als CAS) werd geboren. Een popfestival dat sinds 2006 georganiseerd wordt door Bløf en de Ondernemers Vereniging Renesse. Het begon als een festival van een dag, maar sinds 2008 is het een tweedaags festival. Concert at Sea wordt gehouden op de Brouwersdam in Zeeland. Er kunnen circa 40.000 bezoekers op het festivalterrein.

Programmering

Concert at Sea, 28 juni 2014, foto: Coldbolt, Wikimedia Commons

De vaste presentatoren van het festival zijn Viggo Waas, Joep van Deutekom en Peter Heerschop van NUHR. Naast de muzikale acts op het podium rijden, lopen en vliegen straattheater-acts over het terrein. Toen Bløf in 2018 zowel in Nederland als België een nummer 1 notering had met het lied ‘Zoutelande’ werden alle inwoners van het dorp uitgenodigd het festival gratis bij te wonen. Naast vaste bespeler Bløf wordt het podium bezet door een combinatie van met name populaire Nederlandse bands en artiesten aangevuld met enkele internationaal aansprekende namen. Nederlandse acts kwamen onder meer Anouk, Guus Meeuwis, de Dijk, the Scene, Van Dik Hout, Doe Maar, Racoon, Golden Earring, Marco Borsato, Ilse de Lange en Kane. Buitenlandse artiesten die er op traden waren onder meer Counting Crows, Lenny Kravitz, Passenger, Bastille, Maria Mena, K’s Choice, Alanis Morissette, Faithless, Sting en Skunk Anansie.

Doelstellingen

Alle CO2-uitstoot die de bezoekers en organisatie produceren wordt achteraf gecompenseerd via het eigen Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds van Bløf waarmee inmiddels meerdere projecten in Nepal en Bhutan zijn gerealiseerd.

Auteurs

-Hans Clement en Els van de Wijdeven, 2017

Bronnen

-site Concert at Sea