Kloosterboer Vlissingen: verschil tussen versies

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
(Geschiedenis van het bedrijf)
(Geschiedenis van het bedrijf)
Regel 5: Regel 5:
 
    
 
    
 
In 1960 doet een vraag uit de markt Kloosterboer besluiten voedselproducten te gaan opslaan in koel- en vrieshuizen. Het eerste koel- en vrieshuis van Kloosterboer wordt gebouwd in Elst. Al snel volgen koel- en vrieshuizen in Etten-Leur en Rotterdam. In 1982 opent Kloosterboer (naam: 'Flushing Coldstorage Company') een koel- en vrieshuis in Vlissingen. Het bedrijf start met verschepingsdiensten vanuit de haven van Vlissingen.
 
In 1960 doet een vraag uit de markt Kloosterboer besluiten voedselproducten te gaan opslaan in koel- en vrieshuizen. Het eerste koel- en vrieshuis van Kloosterboer wordt gebouwd in Elst. Al snel volgen koel- en vrieshuizen in Etten-Leur en Rotterdam. In 1982 opent Kloosterboer (naam: 'Flushing Coldstorage Company') een koel- en vrieshuis in Vlissingen. Het bedrijf start met verschepingsdiensten vanuit de haven van Vlissingen.
 +
 +
2001 Kloosterboer neemt een nieuw blendstation voor sappen en concentraat in gebruik, in Rotterdam en Vlissingen
 +
 +
2005 In de Westhofhaven in Vlissingen wordt een nieuwe containerterminal geopend van 7 hectare.
 +
 +
2010 Kloosterboer start Breakbulk Offshore Windterminal (BOW). Op een apart terrein in Vlissingen biedt het bedrijf allerhande dienstverlening aan in het verladen en opslaan van omvangrijke en zware goederen. Zo wordt er onder meer aluminium verladen en worden onderdelen opgeslagen voor offshore windmolenparken.
 +
 
 +
2011 Daalimpex Vlissingen integreert met Kloosterboer Vlissingen.
  
 
== Auteur ==
 
== Auteur ==

Versie van 26 apr 2017 om 11:09

Kloosterboer Vlissingen is onderdeel van de internationaal opererende Kloosterboer Groep. Dit logistiek concern is gespecialiseerd in de opslag en transport van gekoelde voedselproducten. Ze beschikt over 17 vestigingen wereldwijd en heeft een totale koel- en vriescapaciteit van ruim 3.500.000 m3 en een jaarlijkse doorvoercapaciteit van meer dan 2.000.000 ton aan temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Hiermee is het één van de marktleiders in deze branche. Kloosterboer telt ruim zeshonderdvijftig medewerkers, heeft negen locaties in Nederland en zes in het buitenland. Sinds 1982 heeft Kloosterboer ook een vestiging in Vlissingen-Oost. Naast haar traditionele activiteiten heeft Kloosterboer in Vlissingen in 2010 het bedrijf BOW Terminal opgericht. Dit dochterbedrijf is gespecialiseerd in de op- en overslag van heel zware voorwerpen over water.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1925 richt Klaas Kloosterboer senior het bedrijf Kloosterboer op in het Noord-Hollandse Sint Pancras. Hij begint een handelsonderneming in pootaardappelen en aardappelen voor consumenten en exporteert groente en fruit.

In 1960 doet een vraag uit de markt Kloosterboer besluiten voedselproducten te gaan opslaan in koel- en vrieshuizen. Het eerste koel- en vrieshuis van Kloosterboer wordt gebouwd in Elst. Al snel volgen koel- en vrieshuizen in Etten-Leur en Rotterdam. In 1982 opent Kloosterboer (naam: 'Flushing Coldstorage Company') een koel- en vrieshuis in Vlissingen. Het bedrijf start met verschepingsdiensten vanuit de haven van Vlissingen.

2001 Kloosterboer neemt een nieuw blendstation voor sappen en concentraat in gebruik, in Rotterdam en Vlissingen

2005 In de Westhofhaven in Vlissingen wordt een nieuwe containerterminal geopend van 7 hectare.

2010 Kloosterboer start Breakbulk Offshore Windterminal (BOW). Op een apart terrein in Vlissingen biedt het bedrijf allerhande dienstverlening aan in het verladen en opslaan van omvangrijke en zware goederen. Zo wordt er onder meer aluminium verladen en worden onderdelen opgeslagen voor offshore windmolenparken.

2011 Daalimpex Vlissingen integreert met Kloosterboer Vlissingen.

Auteur

W. van Gorsel, 2017

Bronnen

Noten