Hijlikmakers (heiligmakers)/EvZ1982-1984

Uit encyclopedie van zeeland
Versie door Johan Francke (overleg | bijdragen) op 8 dec 2014 om 11:46 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gekruide koek, bereid uit 300 gr bloem, 175 gr honing, 125 gr bruine basterdsuiker, 20 gr sucade, 20 gr oranjesnippers, theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuscaat, 1...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gekruide koek, bereid uit 300 gr bloem, 175 gr honing, 125 gr bruine basterdsuiker, 20 gr sucade, 20 gr oranjesnippers, theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuscaat, 1 ei. De honing met de suiker verwarmen, enigszins laten bekoelen en de bloem erdoor mengen, de specerijen en de oranjesnippers toevoegen. Het deeg enige tijd afgedekt laten rusten en uitrollen tot een lap van 1 cm dikte. Deze lap op een ingevet bakblik leggen, met losgeklopt ei bestrijken en de in plakjes gesneden sucade erin drukken. Bakken in een vrij warme oven (175 °C) gedurende 30 min.; de koek als ze nog warm is in grote vierkanten snijden. (Zie verder Koopdagen).