Deegballen/EvZ1982-1984

Uit encyclopedie van zeeland
Versie door Johan Francke (overleg | bijdragen) op 4 dec 2014 om 15:46 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De bal...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De ballen werden gemaakt van stevig gietbeslag (100 gr bloem, 1 dl melk). Na het rijzen werd het deeg lepelsgewijs in warm water gedaan en gekookt. Zo mogelijk werden de deegballen gepresenteerd met boter en suiker. Soms werden er rozijnen en krenten door het deeg gemengd, zodat het beslag leek op oliebollenbeslag.