encyclopedie van zeeland:Info
Encyclopedie van Zeeland
Tussen 1982 en 1984 publiceert het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen de Encyclopedie van Zeeland.
Het naslagwerk verschijnt in 3 dikke banden. De inhoud is zeer divers: politiek, bevolking, woonkernen, geschiedenis, personen, flora, fauna, geografie, sport, water, economie, kunst, literatuur en wetenschap, maritieme, bouwkundige en religieuze onderwerpen maar ook het gebruik van de Nederlandse en Zeeuwse taal en volkskunde.
Wiki
Deze wiki is het resultaat van een groot digitaliseringsproject van de Zeeuwse Bibliotheek. Hij bevat alle oorspronkelijke onderwerpen uit de papieren Encyclopedie van Zeeland. Onderwerpen worden lemma's genoemd. Een groot aantal lemma's is herzien en recent bijgewerkt. Bovendien zijn er ook veel nieuwe lemma's toegevoegd op het gebied van sport en muziek. De meest recente lemmatekst wordt eerst getoond, onderaan de pagina verschijnt de oorspronkelijke tekst.
Bewerken
Als je een bijdrage wil leveren aan de Encyclopedie van Zeeland, kan je jezelf registreren.
- Encyclopedisch schrijven
De Encyclopedie van Zeeland is een encyclopedie.
- Verwijs in een lemma naar gebruikte bronnen
- Schrijf neutraal
- Gebruik materiaal zonder auteursrecht
- Ga respectvol met andere lemmaschrijvers om
- Bestaat mijn onderwerp al?
Je controleert altijd eerst of een lemma al bestaat voordat je een nieuw lemma aanmaakt. Een nieuw lemma moet een duidelijke relatie met Zeeland hebben. Een lemma maken over Commissaris van de Koning Han Polman is wel mogelijk. Omdat hij zelf geen Zeeuw is richt je je in het lemma dan vooral op zijn betekenis voor Zeeland. In het geval dat je een lemma over de Zeeuwse knoop maakt richt je je vooral op de Zeeuwse oorsprong van het sieraad.
- Oorsponkelijke lemmatekst blijft in tact
De oorspronkelijke lemma’s uit de papieren Encyclopedie van Zeeland blijven op zichzelf onaangetast. Je kan ze wel herzien in een nieuwe versie. Je kopieert dan de tekst uit het bestand lemmanaam/EvZ1982-1984. En gebruikt deze tekst voor het samenstellen van een herzien lemma onder het bestand lemmanaam. Hier volgt nog een tekst over het maken van een subpagina met {{GoToOriginal}}
- Overleg
Wil je even overleggen, stuur dan een e-mailbericht naar info@zeeuwsebibliotheek.nl