Profetenbrood
Profetenbrood |
---|
Ruitvormig roomboter-zandkoekje
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- half zakje bakpoeder
- 375 gram roomboter
- 300 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- zout
- poedersuiker
Bereiding
Het koekje werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten zijn bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt.
Auteurs
-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012)
Literatuur
-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:De Wete, 11/4 (1982) 3-4.