Profetenbrood: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Importing text file |
kGeen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above = Profetenbrood | | above = Profetenbrood | ||
}} | }} | ||
Ruitvormig roomboter-zandkoekje, dat werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten: bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt. | |||
== Auteurs == | |||
-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012) | |||
= | |||
== Literatuur == | |||
-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:[ http://www.tijdschriftenbankzeeland.nl/issue/wet/1982-10-01/edition/0/page/5 De Wete, 11/4 (1982) 3-4.] | |||
== Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984 == | |||
{{GoToOriginal}} | |||
[[category:gastronomie]] | |||
[[category:Kunst & cultuur]] | |||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] |
Versie van 30 dec 2014 11:50
Profetenbrood |
---|
Ruitvormig roomboter-zandkoekje, dat werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten: bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt.
Auteurs
-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012)
Literatuur
-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:[ http://www.tijdschriftenbankzeeland.nl/issue/wet/1982-10-01/edition/0/page/5 De Wete, 11/4 (1982) 3-4.]