Wafels: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Wim van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 21: Regel 21:


[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]
[[category:Kunst & cultuur]]
[[category:Eten en drinken]]
[[category:gastronomie]]
[[category:gastronomie]]

Huidige versie van 27 nov 2024 om 07:56

Wafels (Zeeuws-Vlaamse)

Ingrediënten

Koekjes, bereid uit:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram gesmolten boter
  • 20 gram gist
  • 2 eieren
  • 45 cl melk
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel.

Bereiding

Maak van deze ingrediënten op de gewone wijze een gistbeslag en laat dat 1 uur rijzen. Vet een wafelijzer in met olie en laat het goed heet worden tot er damp van de olie afkomt. Doe wat deeg in het ijzer en bak de wafel boven de gasvlam gaar en bruin (aan weerszijden 3 minuten). Tegenwoordig wordt vaak een elektrisch wafelijzer gebruikt, dat 10 minuten wordt verwarmd, de baktijd is dan 3 à 5 minuten. Zie ook: Sint Maartensgebruiken

Auteur

V.d. Feen