Ovenkoeken of opvliegers: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Wim van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 8: Regel 8:
-P. v.d. Feen
-P. v.d. Feen


[[category:Kunst & cultuur]]
[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]

Huidige versie van 19 nov 2024 om 14:08

Ovenkoeken, opvliegers

Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker.

Feestelijkheden t.g.v. de voltooiing van de restauratie van het Belfort in Sluis; CdK de Casembroot en burgemeester P.F. van Hooteghem krijgen doorgesneden ovenkoeken (traditioneel Zeeuws-Vlaams gerecht) met het vlees van aan het spit gebraden Pitrainvarkens geserveerd, foto: O. de Milliano, 9 september 1960, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 72343

Auteur

-P. v.d. Feen