Knijpertjes: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Importing text file |
kGeen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above = Knijpertjes | | above = Knijpertjes | ||
}} | }} | ||
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend | |||
== Ingrediënten == | |||
*250 gram bloem | |||
*150 gram boter | |||
*140 gram basterdsuiker | |||
*1 ei | |||
*1/2 theelepel zout | |||
*1 theelepel kaneel | |||
== Bereiding == | |||
Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 minuten voor. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 seconden, op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden. | |||
== Auteur == | |||
-V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013 | |||
== Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984 == | |||
{{GoToOriginal}} | |||
[[category:Kunst & cultuur]] | |||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category:gastronomie]] |
Versie van 9 dec 2014 09:46
Knijpertjes |
---|
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram boter
- 140 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 minuten voor. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 seconden, op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.
Auteur
-V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013