Eiers en beiers: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Importing text file
 
Johan Francke (overleg | bijdragen)
k Johan Francke heeft pagina Eiers En Beiers hernoemd naar Eiers en beiers
(geen verschil)

Versie van 5 dec 2014 10:37

Eiers En Beiers

Gerecht bestaande uit (in verhouding) 1 pond onrijpe kruisbessen, 4 eieren, 100 gr suiker, 2 theelepels kaneel. De kruisbessen wassen, ze tot moes koken, zeven en warm houden. De eieren met de suiker goed schuimig kloppen. Al kloppende het schuim bij kleine beetjes aan de hete moes toevoegen. Na afkoeling het gerecht opdienen in een vlaschaal en de bovenkant garneren met kaneel; dit gaat goed met een even vochtig gemaakt eierdopje dat gedoopt wordt in kaneel; zo kan men rondjes op de vla aanbrengen.


AUTEUR

V.d. Feen


Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984


Gerecht bestaande uit (in verhouding) 1 pond onrijpe kruisbessen, 4 eieren, 100 gr suiker, 2 theelepels kaneel. De kruisbessen wassen, ze tot moes koken, zeven en warm houden. De eieren met de suiker goed schuimig kloppen. Al kloppende het schuim bij kleine beetjes aan de hete moes toevoegen. Na afkoeling het gerecht opdienen in een vlaschaal en de bovenkant garneren met kaneel; dit gaat goed met een even vochtig gemaakt eierdopje dat gedoopt wordt in kaneel; zo kan men rondjes op de vla aanbrengen.


AUTEUR

V.d. Feen