Piletten: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Wim van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2: Regel 2:
  | above      = Piletten
  | above      = Piletten
}}
}}
 
[[Bestand:piletten_42562.jpg|right|thumb|350px|Op de kermis in Zierikzee werden voorheen piletten verkocht,14 september 1956, fotoarchief PZC, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 42562]]
Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt.
Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt.
[[Bestand:piletten_42562.jpg|center|thumb|350px|Op de kermis in Zierikzee werden voorheen piletten verkocht,14 september 1956, fotoarchief PZC, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 42562]]


== Auteur ==
== Auteur ==
Regel 12: Regel 11:
{{GoToOriginal}}
{{GoToOriginal}}


[[category:Kunst & cultuur]]
 
[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]
[[category:Eten en drinken]]

Huidige versie van 20 nov 2024 om 10:28

Piletten
Op de kermis in Zierikzee werden voorheen piletten verkocht,14 september 1956, fotoarchief PZC, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 42562

Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt.

Auteur

-?

Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984

Bekijk de originele tekst uit de Encyclopedie van Zeeland, 1982-1984