Potverteren: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Wim van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:
Een typisch Zeeuws-Vlaams gebruik, dat vooral in de grensdorpen bekend is en na een onderbreking in de jaren 1941-1945 weer is opgeleefd. Vooral oude vereniging en als de handboogschutterijen, de pierbollers-, vogelpik- en andere clubs plegen eenmaal 's jaars, meestal in de tweede helft van januari, bij elkaar te komen op de potverteerdag of teerdag, waarvan de zware maaltijd van wildbraad met tarwe brood het hoogtepunt is.
Een typisch Zeeuws-Vlaams gebruik, dat vooral in de grensdorpen bekend is en na een onderbreking in de jaren 1941-1945 weer is opgeleefd. Vooral oude vereniging en als de handboogschutterijen, de pierbollers-, vogelpik- en andere clubs plegen eenmaal 's jaars, meestal in de tweede helft van januari, bij elkaar te komen op de potverteerdag of teerdag, waarvan de zware maaltijd van wildbraad met tarwe brood het hoogtepunt is.


== AUTEUR ==
== Auteur ==
-P.J. Meertens
-P.J. Meertens


Regel 10: Regel 10:
{{GoToOriginal}}
{{GoToOriginal}}


[[category:Kunst & cultuur]]
[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]

Huidige versie van 20 nov 2024 om 11:01

Potverteren

Een typisch Zeeuws-Vlaams gebruik, dat vooral in de grensdorpen bekend is en na een onderbreking in de jaren 1941-1945 weer is opgeleefd. Vooral oude vereniging en als de handboogschutterijen, de pierbollers-, vogelpik- en andere clubs plegen eenmaal 's jaars, meestal in de tweede helft van januari, bij elkaar te komen op de potverteerdag of teerdag, waarvan de zware maaltijd van wildbraad met tarwe brood het hoogtepunt is.

Auteur

-P.J. Meertens

Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984

Bekijk de originele tekst uit de Encyclopedie van Zeeland, 1982-1984