Ovenkoeken of opvliegers: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
k Johan Francke heeft pagina Ovenkoeken Of Opvliegers hernoemd naar Ovenkoeken of opvliegers
Wim van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox
{{Infobox
  | above      = Ovenkoeken Of Opvliegers
  | above      = Ovenkoeken, opvliegers
}}
}}
Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker.
Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker.
[[Bestand:ovenkoeken_72343.jpg|thumb|right|250px|Feestelijkheden t.g.v. de voltooiing van de restauratie van het Belfort in Sluis; CdK de Casembroot en burgemeester P.F. van Hooteghem krijgen doorgesneden ovenkoeken (traditioneel Zeeuws-Vlaams gerecht) met het vlees van aan het spit gebraden Pitrainvarkens geserveerd, foto: O. de Milliano, 9 september 1960, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 72343]]


 
== Auteur ==
= AUTEUR =
-P. v.d. Feen
= P. v.d. Feen =
 
 


[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]

Huidige versie van 19 nov 2024 om 14:08

Ovenkoeken, opvliegers

Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker.

Feestelijkheden t.g.v. de voltooiing van de restauratie van het Belfort in Sluis; CdK de Casembroot en burgemeester P.F. van Hooteghem krijgen doorgesneden ovenkoeken (traditioneel Zeeuws-Vlaams gerecht) met het vlees van aan het spit gebraden Pitrainvarkens geserveerd, foto: O. de Milliano, 9 september 1960, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 72343

Auteur

-P. v.d. Feen