Deegballen: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above =Deegballen | | above =Deegballen | ||
}} | }} | ||
Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De ballen werden gemaakt van stevig gietbeslag (100 gr bloem, 1 dl melk). Na het rijzen werd het deeg lepelsgewijs in warm water gedaan en gekookt. Zo mogelijk werden de deegballen gepresenteerd met boter en suiker. Soms werden er rozijnen en krenten door het deeg gemengd, zodat het beslag leek op oliebollenbeslag. | Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De ballen werden gemaakt van stevig gietbeslag (100 gr bloem, 1 dl melk). Na het rijzen werd het deeg lepelsgewijs in warm water gedaan en gekookt. Zo mogelijk werden de deegballen gepresenteerd met boter en suiker. Soms werden er rozijnen en krenten door het deeg gemengd, zodat het beslag leek op oliebollenbeslag. | ||
Regel 12: | Regel 11: | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
Huidige versie van 8 nov 2024 om 08:43
Deegballen |
---|
Zeeuws-Vlaams gerecht (plaatselijk ook op Schouwen-Duiveland). Werd bereid als de aardappelen slecht werden en men buitenlandse aardappelen niet kon betalen. De ballen werden gemaakt van stevig gietbeslag (100 gr bloem, 1 dl melk). Na het rijzen werd het deeg lepelsgewijs in warm water gedaan en gekookt. Zo mogelijk werden de deegballen gepresenteerd met boter en suiker. Soms werden er rozijnen en krenten door het deeg gemengd, zodat het beslag leek op oliebollenbeslag.
Auteur
-P.J. v.d. Feen