Profetenbrood: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 29: | Regel 29: | ||
[[category:Eten en drinken]] | [[category:Eten en drinken]] | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] |
Huidige versie van 20 nov 2024 om 11:13
Profetenbrood |
---|
Ruitvormig roomboter-zandkoekje
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- half zakje bakpoeder
- 375 gram roomboter
- 300 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- zout
- poedersuiker
Bereiding
Het koekje werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten zijn bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt.
Auteurs
-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012)
Literatuur
-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:De Wete, 11/4 (1982) 3-4.