Spek Met Zoete Appelen: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Importing text file |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
| Regel 1: | Regel 1: | ||
Gerecht bereid uit naar verhouding 1/2 pond vers spek, in blokjes gesneden. 1 à 1¼ kg. zoete appelen (Zoete Armgard). Bak in een braadpan de blokjes spek zachtjes uit. Boor de appelen en snijd ze in schijven, leg ze bovenop het spek en laat ze, onder af en toe omschudden, gaar worden in 3/4 uur in een gesloten pan. De blokjes spek moeten iets bruin worden: dreigt het gerecht te bruin te worden, voeg dan iets water toe. Geef er gekookte aardappelen bij. In Zeeland wordt dit gerecht ook wel 'hete bliksem' genoemd. In de rest van Nederland is hete bliksem een ander gerecht (stamppot van aardappelen, appelen en vlees). | Gerecht bereid uit naar verhouding 1/2 pond vers spek, in blokjes gesneden. 1 à 1¼ kg. zoete appelen (Zoete Armgard). Bak in een braadpan de blokjes spek zachtjes uit. Boor de appelen en snijd ze in schijven, leg ze bovenop het spek en laat ze, onder af en toe omschudden, gaar worden in 3/4 uur in een gesloten pan. De blokjes spek moeten iets bruin worden: dreigt het gerecht te bruin te worden, voeg dan iets water toe. Geef er gekookte aardappelen bij. In Zeeland wordt dit gerecht ook wel 'hete bliksem' genoemd. In de rest van Nederland is hete bliksem een ander gerecht (stamppot van aardappelen, appelen en vlees). | ||
==Auteur== | |||
= | Van der Feen | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category:eten en drinken]] | |||
Huidige versie van 30 apr 2025 09:39
Gerecht bereid uit naar verhouding 1/2 pond vers spek, in blokjes gesneden. 1 à 1¼ kg. zoete appelen (Zoete Armgard). Bak in een braadpan de blokjes spek zachtjes uit. Boor de appelen en snijd ze in schijven, leg ze bovenop het spek en laat ze, onder af en toe omschudden, gaar worden in 3/4 uur in een gesloten pan. De blokjes spek moeten iets bruin worden: dreigt het gerecht te bruin te worden, voeg dan iets water toe. Geef er gekookte aardappelen bij. In Zeeland wordt dit gerecht ook wel 'hete bliksem' genoemd. In de rest van Nederland is hete bliksem een ander gerecht (stamppot van aardappelen, appelen en vlees).
Auteur
Van der Feen