Piletten: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Importing text file |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above = Piletten | | above = Piletten | ||
}} | }} | ||
[[Bestand:piletten_42562.jpg|right|thumb|350px|Op de kermis in Zierikzee werden voorheen piletten verkocht,14 september 1956, fotoarchief PZC, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 42562]] | |||
Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt. | Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt. | ||
== Auteur == | |||
-? | |||
= | == Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984 == | ||
{{GoToOriginal}} | |||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category:Eten en drinken]] |
Huidige versie van 20 nov 2024 om 10:28
Piletten |
---|
Lekkernij met Zierikzeese kermis, bestaande uit babbelaarstroop (boter, stroop en suiker, gekookt tot het 'kraakt') die bij afkoeling hard wordt en, in stukjes gesneden, op stokjes gestoken wordt.
Auteur
-?