Ovenkoeken of opvliegers: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Importing text file |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 1: | Regel 1: | ||
{{Infobox | {{Infobox | ||
| above = Ovenkoeken | | above = Ovenkoeken, opvliegers | ||
}} | }} | ||
Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker. | Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker. | ||
[[Bestand:ovenkoeken_72343.jpg|thumb|right|250px|Feestelijkheden t.g.v. de voltooiing van de restauratie van het Belfort in Sluis; CdK de Casembroot en burgemeester P.F. van Hooteghem krijgen doorgesneden ovenkoeken (traditioneel Zeeuws-Vlaams gerecht) met het vlees van aan het spit gebraden Pitrainvarkens geserveerd, foto: O. de Milliano, 9 september 1960, Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland, recordnr. 72343]] | |||
== Auteur == | |||
= | -P. v.d. Feen | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] |
Huidige versie van 19 nov 2024 om 14:08
Ovenkoeken, opvliegers |
---|
Ronde bollen van bruin of wit brood, 3x zo groot als krentebollen. Ze worden in de winkel al gesmeerd en bestrooid met suiker.
Auteur
-P. v.d. Feen