Lange beschuitjes: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johan Francke (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox | above =Lange beschuitjes }} right|thumb|200px|Lange beschuitjes Niet specifiek Zeeuws gebak. == Benodigdheden =...'
 
W. van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 16: Regel 16:


== Bereiding ==
== Bereiding ==
kneden, rijzen, bakken in een rechthoekige vorm, in repen snijden, bestrooien met suiker en kaneel en terugzetten in de oven om de beschuitjes even te laten opdrogen.
Kneden, rijzen, bakken in een rechthoekige vorm, in repen snijden, bestrooien met suiker en kaneel en terugzetten in de oven om de beschuitjes even te laten opdrogen.


== Auteur ==
== Auteur ==
Regel 26: Regel 26:
[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]
[[category:gastronomie]]
[[category:gastronomie]]
[[category:Kunst & cultuur]]

Huidige versie van 14 nov 2024 om 08:52

Lange beschuitjes
Lange beschuitjes

Niet specifiek Zeeuws gebak.

Benodigdheden

  • 1 kilogram bloem
  • 50 gram gist
  • 20 gram zout
  • 300 gram boter of vet
  • ½ liter melk
  • suiker
  • kaneel

Bereiding

Kneden, rijzen, bakken in een rechthoekige vorm, in repen snijden, bestrooien met suiker en kaneel en terugzetten in de oven om de beschuitjes even te laten opdrogen.

Auteur

-v.d. Feen

Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984

Bekijk de originele tekst uit de Encyclopedie van Zeeland, 1982-1984