Knijpertjes: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven) | |||
Regel 2: | Regel 2: | ||
| above = Knijpertjes | | above = Knijpertjes | ||
}} | }} | ||
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend | [[Bestand:knijpertjes.jpg|right|thumb|250px|Knijpertjes]] | ||
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: [https://nl.wikipedia.org/wiki/Kniepertie Wikipedia: Kniepertie] | |||
== Ingrediënten == | == Ingrediënten == | ||
Regel 21: | Regel 23: | ||
{{GoToOriginal}} | {{GoToOriginal}} | ||
[[category:volkskunde]] | [[category:volkskunde]] | ||
[[category:gastronomie]] | [[category:gastronomie]] |
Huidige versie van 13 nov 2024 om 10:03
Knijpertjes |
---|
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: Wikipedia: Kniepertie
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram boter
- 140 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 minuten voor. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 seconden, op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.
Auteur
-V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013