Knijpertjes: verschil tussen versies

Uit encyclopedie van zeeland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
W. van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
W. van Gorsel (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
  | above      = Knijpertjes
  | above      = Knijpertjes
}}
}}
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. [Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kniepertie Wikipedia: Kniepertie]
[[Bestand:knijpertjes.jpg|right|thumb|250px|Knijpertjes]]
 
Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: [https://nl.wikipedia.org/wiki/Kniepertie Wikipedia: Kniepertie]


== Ingrediënten ==
== Ingrediënten ==
[[Bestand:knijpertjes.jpg|right|thumb|200px|knijpertjes]]
*250 gram bloem
*250 gram bloem
*150 gram boter
*150 gram boter
Regel 22: Regel 23:
{{GoToOriginal}}
{{GoToOriginal}}


[[category:Kunst & cultuur]]
[[category:volkskunde]]
[[category:volkskunde]]
[[category:gastronomie]]
[[category:gastronomie]]

Huidige versie van 13 nov 2024 om 10:03

Knijpertjes
Knijpertjes

Wafeltjes, in Zeeuws-Vlaanderen bekend. Zie ook: Wikipedia: Kniepertie

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 140 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

Snijd de boter en de bloem, zeef de basterdsuiker en kneed dan alle ingrediënten door elkaar. Vet het wafelijzer in met olie en warm het 10 minuten voor. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze in het ijzer. In het electrische ijzer is de baktijd 7 seconden, op het gas iets langer, in het laatste geval moet het ijzer gekeerd worden.

Auteur

-V.d. Feen, gecontroleerd redactie 2013

Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984

Bekijk de originele tekst uit de Encyclopedie van Zeeland, 1982-1984