Profetenbrood: verschil tussen versies

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
(Importing text file)
 
k
Regel 2: Regel 2:
 
  | above      = Profetenbrood
 
  | above      = Profetenbrood
 
}}
 
}}
 +
Ruitvormig roomboter-zandkoekje, dat werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten: bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt.
  
Ruitvormig roomboter-zandkoekje. bestrooid met kristalsuiker (soms wordt er door het deeg fijne foelie gemengd); het recept is geheim.
+
== Auteurs ==
 
+
-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012)
 
 
= AUTEUR =
 
= P.J. v.d. Feen =
 
  
 +
== Literatuur ==
 +
-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:[ http://www.tijdschriftenbankzeeland.nl/issue/wet/1982-10-01/edition/0/page/5 De Wete, 11/4 (1982) 3-4.]
  
 +
== Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984 ==
 +
{{GoToOriginal}}
  
 +
[[category:gastronomie]]
 +
[[category:Kunst & cultuur]]
 
[[category:volkskunde]]
 
[[category:volkskunde]]

Versie van 30 dec 2014 om 13:50

Profetenbrood

Ruitvormig roomboter-zandkoekje, dat werd geserveerd bij de koffie of thee. Ingrediënten: bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en wat zout. Na het bakken werden de koekjes bestrooid met poedersuiker. Soms werd door het deeg fijne foelie gemengd. Het recept was lang geheim, maar werd in 1982 gepubliceerd in De Wete. In dit recept werd ook zelfrijzend bakmeel en bakpoeder gebruikt.

Auteurs

-P.J. v.d. Feen, herz. J. Dekker (2012)

Literatuur

-Sinke-Boone, L., ‘Zeeuws profetenbrood’, in:[ http://www.tijdschriftenbankzeeland.nl/issue/wet/1982-10-01/edition/0/page/5 De Wete, 11/4 (1982) 3-4.]

Tekst uit de Encyclopedie van Zeeland 1982-1984

Bekijk de originele tekst uit de Encyclopedie van Zeeland, 1982-1984