Predikanten in Amerika: verschil tussen versies

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
(Importing text file)
 
Regel 3: Regel 3:
 
}}
 
}}
  
Gedurende het tijdvak van de 17<sup>de</sup> tot en met de 20<sup>ste</sup> eeuw verhuisden vele Zeeuwse predikanten naar de Verenigde Staten. Bekend geworden predikanten zijn onder meer de 17<sup>de</sup>-eeuwse Guiliam [[Bertholf]] uit Sluis, de Schot Archibald [[Laidlie]] en de Zierikzeeënaar Pieter Corneliszoon [[Plockhoy]]. Voor de meeste predikanten gold dat zij in de Verenigde Staten een mate van religieuze vrijheid en godsdienstoefening nastreefden die in de oude wereld niet mogelijk bleek.
+
Gedurende het tijdvak van de 17<sup>de</sup> tot en met de 20<sup>ste</sup> eeuw verhuisden vele Zeeuwse predikanten naar de Verenigde Staten. Bekend geworden predikanten zijn onder meer de 17<sup>de</sup>-eeuwse [[Guiliam Bertholf]] uit Sluis, de Schot [[Archibald Laidlie]] en de Zierikzeeënaar [[Pieter Corneliszoon Plockhoy]]. Voor de meeste predikanten gold dat zij in de Verenigde Staten een mate van religieuze vrijheid en godsdienstoefening nastreefden die in de oude wereld niet mogelijk bleek.
 
 
 
 
AUTEUR
 
 
 
Hans Krabbendam, 2013
 
 
 
  
  
 +
== AUTEUR ==
 +
-Hans Krabbendam, 2013
  
  
 
[[category:persoon]]
 
[[category:persoon]]
 
 
[[category:religie]]
 
[[category:religie]]
 
 
[[category:godsdienst]]
 
[[category:godsdienst]]

Versie van 13 okt 2014 om 15:14

Predikanten In Amerika

Gedurende het tijdvak van de 17de tot en met de 20ste eeuw verhuisden vele Zeeuwse predikanten naar de Verenigde Staten. Bekend geworden predikanten zijn onder meer de 17de-eeuwse Guiliam Bertholf uit Sluis, de Schot Archibald Laidlie en de Zierikzeeënaar Pieter Corneliszoon Plockhoy. Voor de meeste predikanten gold dat zij in de Verenigde Staten een mate van religieuze vrijheid en godsdienstoefening nastreefden die in de oude wereld niet mogelijk bleek.


AUTEUR

-Hans Krabbendam, 2013