North Safety Products Europe

Uit Wiki ZB
Versie door Wimg (overleg | bijdragen) op 20 apr 2018 om 10:56 (Geschiedenis van het bedrijf)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
North Safety Products Europe
Noth Safety Products in Middelburg, foto: Website Omroep Zeeland

Producent van beschermings- en veiligheidsaccesoires - bijv. veiligheidsbrillen, bouwhelmen en valbeveiligingsartikelen - voor werkenden. Het bedrijf is gevestigd aan de Anodeweg op industrieterrein Arnestein in Middelburg.

Geschiedenis van het bedrijf

De geschiedenis van North Safety Products is onlosmakelijk verbonden met die van een van haar Middelbugse voorgangers, Focus in Middelburg. Deze onderneming werd gesticht in 1893. Het bedrijf legde zich onder toe op het maken van brillen en precisie-instrumenten. In 1997 nam het Canadese bedrijf Arkon het familiebedrijf over. Vanaf 2000 maakt het bedrijf onderdeel uit van North Safety Products. Naast het Europese hoofdkantoor in Middelburg heeft North Safety Products Europese verkoopkantoren in Groot-Brittanie, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

De Middelburgse vestiging was aanvankelijk te vinden op bedrijventerrein Ramsburg. Daarnaast was er een tweede magazijn aan de Kleverskerkseweg. Vanwege de logistiek gezien matige locatie werd in 2006 gekozen voor vestiging aan de Anodeweg op industrieterrein Arnestein II aan de A58, waar alle activiteiten onder een dak kunnen worden geconcentreerd.[1]

Vanaf 2008 werd North Safety Products onderdeel van het Amerikaanse Honeywell-concern. Drie jaar later, in 2011, kondigde het bedrijf een verhuizing aan van de productie en distributie naar Frankrijk en Slowakije. Van het 114 werknemers verloren er 88 hun baan.[2] De salesorganisatie (26 werknemers) kon in Middelburg blijven.

Auteur

W. van Gorsel, 2018

Bronnen

Sites

Noten