Hennepnetel: verschil tussen versies

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox | above = Hennepnetel }} ==Hennepnetel (Galeópsis). Plantengeslacht behorend tot de familie der lipbloemigen. Kenmerkend zijn de meestal gesteeld...')
 
k
Regel 3: Regel 3:
 
}}
 
}}
  
==Hennepnetel (Galeópsis).
+
==Hennepnetel (Galeópsis)==
Plantengeslacht behorend tot de familie der lipbloemigen. Kenmerkend zijn de meestal gesteelde
+
Plantengeslacht behorend tot de familie der lipbloemigen. Kenmerkend zijn de meestal gesteelde en gezaagde bladeren en de stijve uitstaande kelktanden. In Nederland komen ongeveer vijf soorten voor, waarvan twee algemeen. Vrijwel alle soorten zijn [[akkeronkruiden]] of [[ruderaalplanten]] van zandige grond. Dit geslacht ontbreekt dan ook in grote delen van Zeeland. De gewone hennepnetel (Galeópsis tétrahit) en de bleekgele hennepnetel (Galeópsis ségetum) vindt men plaatselijk op de zandgronden van Zeeuws-Vlaanderen.
en gezaagde bladeren en de stijve uitstaande kelktanden. In Nederland komen ca. vijf soorten voor, waarvan twee algemeen. Vrijwel alle soorten zijn akkeronkruiden of ruderaalplanten van zandige grond. Dit geslacht ontbreekt dan ook in g rote delen van Zeeland. De gewone hennepnetel (G. tétrahit) en de bleekgele hennepnetel (G. ségetum) vindt men plaatselijk op de zandgronden van Zeeuws-Vlaanderen.
 
  
AUTEUR
+
==Auteur==
A.M.M. van Haperen
+
-A.M.M. van Haperen
  
 
[[Category:Flora]]
 
[[Category:Flora]]

Versie van 6 dec 2021 om 10:04

Hennepnetel

Hennepnetel (Galeópsis)

Plantengeslacht behorend tot de familie der lipbloemigen. Kenmerkend zijn de meestal gesteelde en gezaagde bladeren en de stijve uitstaande kelktanden. In Nederland komen ongeveer vijf soorten voor, waarvan twee algemeen. Vrijwel alle soorten zijn akkeronkruiden of ruderaalplanten van zandige grond. Dit geslacht ontbreekt dan ook in grote delen van Zeeland. De gewone hennepnetel (Galeópsis tétrahit) en de bleekgele hennepnetel (Galeópsis ségetum) vindt men plaatselijk op de zandgronden van Zeeuws-Vlaanderen.

Auteur

-A.M.M. van Haperen