Gras, Engels: verschil tussen versies

Uit Wiki ZB
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
 
  | above      =Gras, Engels
 
  | above      =Gras, Engels
 
}}
 
}}
[[Bestand: .jpg|thumb|right300px| , bron: ]]
+
[[Bestand:Engels gras.jpg|thumb|right300px|Engels gras, bron: David J. Stang, Wikimedia]]
==ENGELS GRAS (Arméria maritima)==
+
==Engels gras (Arméria maritima)==
Overblijvende plant met wortelstok, grasachtige bladen en roze-rode of lichtpaarse bloeiwijze. Deze plantensoort komt in Zeeland plaatselijk voor op zeedijken en hooggelegen beweide schorren. (Schorregras).  Zij is echter niet algemeen. Elders in Nederland vindt men haar voornamelijk in het waddengebied, op enkele plaatsen in Zuid-Limburg en Twente. De planten van de Zeeuwse schorren behoren alle tot de ondersoort mardima die vooral in zuidwest Europa voorkomt. De Waddenzee-populaties komen meer overeen met de ondersoort intermédia, met een meer noordelijke verspreiding. De ondersoort elongáta wordt regelmatig in tuinen gekweekt..
+
Overblijvende plant met wortelstok, grasachtige bladen en roze-rode of lichtpaarse bloeiwijze. Deze plantensoort komt in Zeeland plaatselijk voor op zeedijken en hooggelegen beweide schorren. (Schorregras).  Zij is echter niet algemeen. Elders in Nederland vindt men haar voornamelijk in het waddengebied, op enkele plaatsen in Zuid-Limburg en Twente. De planten van de Zeeuwse schorren behoren alle tot de ondersoort mardima die vooral in zuidwest Europa voorkomt. De Waddenzee-populaties komen meer overeen met de ondersoort intermédia, met een meer noordelijke verspreiding. De ondersoort elongáta wordt regelmatig in tuinen gekweekt.
  
 
==Auteur==
 
==Auteur==

Huidige versie van 23 sep 2021 om 08:09

Gras, Engels
Engels gras, bron: David J. Stang, Wikimedia

Engels gras (Arméria maritima)

Overblijvende plant met wortelstok, grasachtige bladen en roze-rode of lichtpaarse bloeiwijze. Deze plantensoort komt in Zeeland plaatselijk voor op zeedijken en hooggelegen beweide schorren. (Schorregras). Zij is echter niet algemeen. Elders in Nederland vindt men haar voornamelijk in het waddengebied, op enkele plaatsen in Zuid-Limburg en Twente. De planten van de Zeeuwse schorren behoren alle tot de ondersoort mardima die vooral in zuidwest Europa voorkomt. De Waddenzee-populaties komen meer overeen met de ondersoort intermédia, met een meer noordelijke verspreiding. De ondersoort elongáta wordt regelmatig in tuinen gekweekt.

Auteur

-A.M.M. van Haperen

Literatuur

Lefèbre en Kakes, Arméria maritima, 17-26.